Internetes felmérésem a 3D műszempilla felrakásáról

A minap raktuk ki a 3D szempilla felrakás szolgáltatás leírását a honlapunkra. Sokáig azért nem került ki, mert nem igen volt ihletem arra vonatkozóan, hogy mit is írjak. Ennek következtében sokat gondolkoztam azon, hogy mit is írjak le a 3D szempilla hosszabbításról, amit még a kozmetikus kollégáim nem tettek közkincsé. A sok gondolkodás eredménye lett ez a blog bejegyzés. :-)

A blogbejegyzés végén elárulom, hogy mi az a négy kérdés, amit feltétlenül fel kell tenned a kozmetikusodnak, mielőtt megcsináltatod vele a szempilládat.

Nehéz helyzetem volt, mivel a kolléganők már minden infót kiraktak az internetre amit marketing anyagként megkaptak az oktatásokon. Sőt, meg kellett állapítanom, hogy egy az egyben kinyomták a honlapjukra a marketing anyagot amit kézhez kaptak. Így nekem nem maradt más feladatom, mint szondázni a lehetőségeket.

Műszempilla 9 000 Ft-ért vagy 20 000 Ft-ért

A 3D műszempilla felrakását ma Magyarországon jellemzően 9 000 Ft és 20 000 Ft közötti áron csinálják meg. Az ár természetesen függ attól, hogy hol van helyileg a szalon (külváros, belváros, Bp. vonzáskörzet). Függ attól, hogy szépségszalon-e, tehát kiegészítő tevékenységként folytatják a felrakást, vagy pedig kimondottan erre a tevékenységre szakosodott személy üzlete, tehát mint egyedüli megélhetőségi alap, esetleg tetoválással, piercinggel párosítva a tevékenységet. Ebben az esetben találkoztam olyannal, aki nem is volt kozmetikus, csak elvégezte az ehhez szükséges egy, vagy kétszer félnapos tanfolyamot. Ezzel nekem személy szerint nincs is bajom, mivel nem szükséges semmilyen különleges tudás vagy végzettség a művelet elvégzéséhez. Amit tudni kell, az a tanfolyamokon elhangzik.

Miért lehet valaki olcsó, és miért lehet valaki drága?

Az, hogy ki mennyiért csinálja ezeket a műszempilla felhelyezéseket, az mindenkinek a saját dolga, illetve, hogy mennyiért tudja eladni. Viszont az biztos, hogy ahhoz, hogy valaki tudjon 3D szempillát felrakni, annak el kell végeznie egy tanfolyamot, amelyek ára szintén nagy szórást mutat. És mivel a vállalkozó kedvű kozmetikusok meg is szeretnének élni az így szerzett tudásból, ezért a tanfolyam költsége bizony visszaköszön abban az árban, amiért ő megcsinálja a vendégeinek a szempilla felhelyezéseket. Illetve ami az árat még befolyásolja, az az, hogy mennyiért szerzi be a pillákat, de ezzel gondolom senkinek nem mondtam újat.

Bár a tanfolyamok ára is elég változó, 80 000Ft, 140 000Ft, és 250 000Ft között válogathatunk. Kinek, kinek ízlése és pénztárcája szerint.
Árak közti különbséget az oktatás helyszínének „előkelősége”, az ár kifizetése után az oktató cég által felkínált marketing helyen való megjelenés lehetősége is adja.

30 szálas szempilla vagy 100 szálas szempilla?

A pilla felhelyezési protokoll is mást ír elő a 80 000Ft-os költségű tanfolyam esetén, ahol 30-30 szálat ad szemenként, és mást ír a többinél ahol 60-100 szálig beszélünk a felhelyezett pillákról.

Az én személyes megtekintésem alapján, én a 30 szálat kissé kevésnek tartom. Olyan vele a szem, mint egy szépen kispirálozott szem. Nem adja meg azt a dús hatást ami a természetességet kölcsönzi.

Ellenben a kolléganők dicséreteként szóljon, hogy nem mindenki tartja magát szigorúan a 30-as számhoz. Találkoztam olyannal, aki ígérete szerint annyi szálat tesz fel amennyivel szép lesz a szemünk, igéző a tekintetünk, és tüzes a pillantásunk. De ez viszont magával vonja a 12 000-15 000 Ft-os árat is. Hááát, valamit valamiért!!!

A szempilla hosszúsága milyen legyen?

Az sem mindegy, hogy ki hány -féle hosszúságú pillát használ. Tapasztalataim szerint az a legjobb ha 3 -féle hosszúságú pillával dolgozunk, de a 2 hosszúságból is már szép munkát lehet végezni.

Hasznos kérdések a műszempilla felhelyezés elvégzése előtt.

  1. Mennyibe kerül?
  2. Az árban hány szál szempilla felragasztása van benne szemenként?
  3. Milyen hosszúságú szempillát lehet kérni?
  4. Milyen színű szempillát lehet kérni?

 

Magnuczné Bózi Krisztina